ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Холандия имат намерение да закрият всичките въглищни електроцентрали

09.10.2016

През тази година емисиите на въглероден диоксид (CO2) в Холандия са се увеличили с 5% в сравнение с миналата година.
За да се намали вредата, причинявана на екологията, парламентът на Холандия гласува за ликвидиране на въгледобивната промишленост в страната.

Причина за това решение е стремежът на Холандия да изпълни собствената си стратегия за намаляване емисиите от CO2 с 55% до 2030 година – в рамките на подписаното от страната Парижко споразумение , което регулира мерките за намаляване на въглеродния двуокис в атмосферата.

“Закриването на големите предприятия работещи на въглища – това е най-евтиният начин да се изпълнят условията, заявени в Парижкото споразумение, и всичките подписали го страни са длъжни да приемат съответните стратегически решения”, заяви за вестник The Guardian заместник говорителят на Парламента на Холандия Стенте ван Велдховен.

Ако решението, прието от парламента, не бъде отклонено от правителството, което сега се ръководи от Марк Рютте, то всичките пет въглищни електроцентрали, действащи в страната, ще бъдат затворени, независимо от това, че три от тях са съвсем нови и са въведени в експлоатация едва през миналата година.

 

Целта на Парижкото споразумение по климата, прието на 12 декември 2015 година е да не се допусне повишаване на средната температура на планетата с не-повече от 2 оС до 2100-та година.
Подписи под документа поставиха представители на 175 държави, като много от тях вече работят за реализиране на амбициозния план.
Например, в столицата на Исландия цялата консумирана електроенергия отдавна се добива от ВЕЦ.

Източник: http://econet.ru/articles/135764-v-gollandii-hotyat-zakryt-vse-ugolnye-elektrostantsii

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари