ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Сергей Кириенко: замяната на реактора няма да стане проблем за проекта на Беларуската АЕЦ.

30.09.2016

Замяната на корпуса на реактора на първи енергоблок на Беларуската АЕЦ няма да създаде проблеми за по-нататъшната реализация на проекта.

 

 

Това заяви на 27 септември пред журналистите във Виена генералният директор на Държавната корпорация (ДК) Сергей Кириенко.

“Ние се отнасяме с внимание към позицията на нашите беларуски колеги”, каза Кириенко.
Същевременно той отбеляза, че решението на клиента за замяната на реактора “може да се обясни не с технически изисквания”, а с въпросите за обществената търпимост, доколкото Беларус се отличава “с по-скептично отношение на общественото мнение към ядрената енергетика” във връзка с последствията от аварията на ЧАЕЦ.

“Ние не виждаме никакви проблеми (във връзка със замяната на реактора). Проектът продължава”, увери ръководителят на “Росатом”, добавяйки, че “съгласуването на графика – това е работен въпрос, който не изисква никакви специални решения”.

Сергей Кириенко също потвърди, че корпусът на реактора, който е бил предназначен за първи блок на Белеруската АЕЦ, “е абсолютно работоспособен, и може да бъде използван на други проекти”. “Никакви допълнителни разходи, освен тези свързани с транспортирането му, като цяло няма”, добави той.

Източник: http://nuclear.ru/news/100387/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Бисмут-214 в Полша – въпроси и отговори

На фона на военните действия в Украйна в социалните мрежи и месинджърите се разпространява информация, че след руски удар по военен склад в Хмелницки...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари