ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Министър Делян Добрев за АЕЦ «Белене»

17.03.2012

Може би ще се наложи удължаване на срока за вземане на решение за АЕЦ „Белене“, заяви Делян Добрев, номиниран за Министър на икономиката, енергетиката и туризма, след като Трайчо Трайков бе принуден да подаде оставка.

 „Засега не мога да дам отговор на въпроса дали до края на март ще бъдат готови с всички факти по този проект и дали ще имаме достатъчно време да вземем решение за неговото продължаване или спиране“, предаде БТА, цитирайки негово изказване пред журналисти в парламента.

„По-скоро този срок не е достатъчен и трябва да се търси допълнително удължаване, за да преценим всички факти и да направим необходимите обсъждания както в пленарна зала, така и пред обществото“, добави Добрев.

Той уточни, че още не е готов окончателният доклад на консултанта и разполага само с откъслечни данни за пазарите и колко евентуално би струвала електроенергията. „Според мен е нормално да се очаква в рамките на две до четири седмици да имаме повече подробности по анализа“, – прогнозира бъдещият министър на икономиката.

 „Това, което е ясно е, че преди да бъде взето решение дали ще се строи или няма да се строи АЕЦ „Белене“, всички факти ще бъдат сложени на масата и с тях ще бъдат запознати както Народното събрание, така и обществеността“, категоричен бе Добрев и допълни, че по отношение на проекта трябва да се вземе прагматично решение, а не да се изпада в крайни чувства.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/aetz-belene-deljan-dobrev-remont-kabineta-10759515?nt=6

17.03.2012

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари