ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Започва изграждането на бреговата инфраструктура за първата в света плаваща атомна централа (ПАТЕЦ)

01.10.2016

Пристанището на град Певек (Чукотски автономен окръг) прие първият керван от кораби с материали и оборудване за уникалната, единствена в света атомна топлоелектроцентрала (ПАТЕЦ), която се изгражда в Русия.

 

През миналата седмица корабите «Константа» и «Анисимов» докараха строителна техника и над 6 хиляди тона метални конструкции.
Разтоварени бяха 68 анкерни сваи с диаметър над метър, дължина до 8 метра и обща маса над 270 тона.

Веднага след разтоварването на плавателните съдове с пристигналите материали и строителна техника се разгръща работата на строителната площадка в съответствие с генералния график.

Третият кораб – «Цыганков» е готов да излезе от пристанището на Архангелск с допълнителна партида строителни материали.

Както е известно, от юли 2016 година плаващият енергоблок извършва плавателни изпитания за проверка на работоспособноста му и съответствието с проектните характеристики на оборудването и системите на плаващия енергоблок.
Плановият срок за завършване на швартовите изпитания е в края на октомври 2017 година.
След това ПАТЕЦ «Академик Ломоносов» като готов обект, ще бъде доставен по Северния морски път към мястото на експлоатацията му, и ще бъде включен към бреговата инфраструктура, изграждаща се на пристанището на град Певек.

Енергоблокът трябва да има готовност за транспортиране в края на 2017 година.
През септември 2019 година «Росэнергоатом»планира да започне поставянето на блока на щатното му място, а през есента на същата година да започнат изпитанията на ПАТЕЦ за въвеждането и в експлоатация.

Още много подробности на: http://www.rosenergoatom.ru/journalist/news/902e8d804e4e0012b601fe0ccfb48b81

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари