ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Беларус ще извърши стрес-тестовете на АЕЦ и ще предаде резултатите на ЕС

16.09.2016

Съгласно поетите задължения Беларус ще направи стес тестове на изгражданата в Островецкия район Беларуска АЕЦ, ще обобщи резултатите и ще ги предаде на Европейския Съюз.

 

 

Това заяви в сряда в Минск заместник министърът на енергетиката на Беларус Михаил Михадюк.

В беларуската столица Минск и във Вилнюс бяха проведени консултации относно строителството на централата в Островец, в рамките на които също бяха обсъдени процедурите за извършване на стрес-тестовете.

“Беларуската страна в съответствие с поетите задължения ще проведе стрес-тестовете на Беларуската АЕЦ, ще обобщи резултатите и след това ще ги предаде на ЕС”, каза Михадюк.

Той също добави, че Беларус е предложила на МААЕ да изпрати специална мисия и е получен предварителен отговор, че такава мисия може да пристигне в страната през октомври 2016 година.

Според думите на заместник министъра, засега организацията обсъжда техническите въпроси и финансовите аспекти за провеждане на мисията и не е готова да посочи по-точна дата.

Източник: http://news.21.by/politics/2016/09/14/1240419.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари