ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ е впечатлена от безопасността на ядрените технологии в Русия

23.07.2016

Подходите за осигуряване на безопасността на новите технологии в ядрената енергетика в Русия се развиват ефективно и с приоритет.

 

Това съобщи пред журналистите заместникът на генералния директор на МААЕ, ръководителят на департамента по ядрена и физическа безопасност Хуан Карлос Лентихо (Juan Carlos Lentijo).

“Основната цел на Росатом при организиране на нашето посещение беше да се покаже, че функционирането на обектите с използване на ядрената енергия може да става по съответния начин от гледна точка на технологията и безопасността”, заяви Лентихо относно резултатите от ежегодното посещение в предприятията на ядрения отрасъл в РФ.

Той добави, че е бил впечатлен от нивото на компетенциите и развитието на ядрените технологии в Русия. Лентихо отбеляза, че му е било особено приятно да види, че акцент при взаимодействието между различните ведомства се поставя на безопасността.
В Русия работят професионалисти от висок клас, които истински са привързани не само към развитието на ядрените технологии, но и към ефективна култура на безопасност.

Източник: http://rusila.su/2016/07/21/magate-vpechatlila-bezopasnost-yadernyh-tehnologij-v-rossii/

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари