ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Южна Корея ще затвори 10 въглищни електроцентрали за сметка на алтернативни източници

16.07.2016

 Южна Корея планира поетапно да закрие десет остарели въглищни електроцентрали до 2025 година с цел намаляване на емисиите от парникови газове.

Министерството на енергетиката на Южна Корея има намерение да инвестира около 36,6 милиарда долара с сферата на ВЕИ до 2020 година. В тази връзка ще бъдат закрити около 3,3 GW въглищни генерации, които са в експлоатация повече от 30 години, съобщава информационната агенция Yonhap.

Като цяло 8,6 милиарда долара ще бъдат инвестирани за реализиране на предполагаемия план за поетапно прекратяване на производството на 10 от най-старите въглищни електроцентрали до 2030 година. Този план се очаква да намали делът на въглищните генерации в енергийния баланс на страната до 26,2% към 2029 година.

Също представители на Министерството на енергетиката на Южна Корея казват, че спирането на въглищните генерации ще позволи да се намалят изхвърлянията на твърди частици в атмосферата с 24% към 2030 година в сравнение с нивото от 2015 година.

От южнокорейската енергийна компания Korea Electric Power Korea Southern Power Co (KOSPO) заявиха: “затварянето на 10-те стари въглищни електроцентрали няма да повлияе на електроснабдяването на страната. Ние можем да ги заменим постепенно с алтернативни източници на енергия, такива, като биомаса и ВЕИ”.

Освен това има планове две въглищни електроцентрали да будат преустроени за работа с биомаса до 2017 година.

Източник: http://elektrovesti.net/47392_yuzhnaya-koreya-namerena-zakryt-10-ugolnykh-tes-v-polzu-alternativnykh-istochnikov

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19