ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Водещият експерт Дмитрий Баранов коментира решението на арбитража за АЕЦ Белене

30.06.2016

 “На първо място трябва да кажа, че това решение потвърди това, че „Атомстройэкспорт“ строго е изпълнявал своите задължения по договора и в този случай е пострадалата страна.

На второ място, това решение ще позволи да се получат средства, които могат да бъдат насочени за изпълнение на други задължения на компанията, включително и зад граница.

И трето, независимо от това решение на съда, сътрудничеството с българската страна в ядрения отрасъл може да продължи.”

Що се отнася до дадения проект, не е изключено, че страните все още могат да се върнат към него и да достроят централата. Екологичните норми в Европа ще стават все по-строги, старите електроцентрали постепенно ще се закриват, а нуждите от енергия ще се увеличават. Това означава, че тази електроцентрала може да се окаже необходима. И ще бъде логично, ако проектът бъде завършен от Росатом”.

 

Подробности на: http://www.energy-experts.ru/comments19639.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари