ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


“Росатом” ще започне строителството на АЕЦ в Бангладеш през 2017 година. Компанията получи лицензия на площадката.

27.06.2016

 “Росатом” планира първият бетон на АЕЦ “Руппур” в Бангладеш да бъде излят през лятото на 2017 година. Вече бе получена лицензията на площадката.

“Завърши процедурата по получаване лицензията на площадката, което е едно от задължителните условия за влизане на генералния договор в сила”, се казва в съобщението на държавната корпорация.

Представители на “Росатом”, Ростехнадзор и ASE огледаха строителната площадка, където се проведе съвещание с ръководството. “Приети са необходимите решения, призвани да осигурят излизането на фазата на първия бетон до средата на следващата година”, се подчертава в документа.

За справка

През юни 2013 година “Росатом” подписа строителен договор по проекта за АЕЦ “Руппур” на стойност над 300 милиона долара. Също тогава беше съобщено, че Русия е взела решение за предоставяне на преференциален кредит на Бангладеш от 500 милиона долара.

Въвеждането в експлоатация на двата енергоблока на АЕЦ “Руппур” в Бангладеш се планира за 2022 и 2023 година.

До сега ядрената енергетика в Бангладеш не беше развита.

Източник: http://www.interfax.ru/world/515330

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари