ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


На Южно-Украинската АЕЦ завърши инспекцията на ядреното гориво на Westinghouse

09.05.2016

От 10 до 14 април на трети блок на ЮУАЕЦ се извърши инспектиране на касетите с повишена здравина (ТВС-WR) на транс-националната компания  след изтичане на първата година от експлоатацията им в реактора.

 

 

Това планово мероприятие е реализирано в рамките на “Програма за опитна експлоатация на ТВС‑WR на компанията Westinghouse на енергоблок №3”

Обследването на горивото се извършваше от компанията-производител Westinghouse с участието на персонала на ОП «Атомремонтсервис» и ОП «Южно-Украинская АЭС», с използване на оборудването на стенда за инспекция и ремонт на топлоотделящите сборки (горивните касети).

В рамките на тази дейност бяха инспектирани 8 ТВС-WR, избрани съгласно препоръките на Westinghouse и работили в активната зона на реактора на трети блок една горивна кампания.

Според мнението на специалистите от Westinghouse, предварителните резултати свидетелстват за отсъствие на забележки към тези горивни касети след първата година от експлоатацията им.

Подробности на: http://vk.com/energo_public?w=wall-52335707_7471

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари