ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


На “Атомекспо 2016” в Москва ще се обсъждат правните аспекти за реализиране на руските проекти за изграждане на АЕЦ в чужбина

06.05.2016

Финансовите и правните аспекти на проектите за строителство на АЕЦ в различните държави в света ще бъдат обсъдени на кръгла маса по време на предстоящото в Москва Осмо международно изложение „Атомекспо-2016“.

 

 

През последните години все повече страни изявяват желание за развитие на ядрена енергетика. С това расте и интересът към правните и финансови въпроси, възникващи при реализацията на проекти за АЕЦ.

На кръглата маса участниците ще обсъдят правните и финансови въпроси, свързани с изгражданите с помощта на Русия обекти като Трети и Четвърти енергоблок на индийската АЕЦ „Куданкулам“, АЕЦ „Ханхикиви – 1“ във Финландия и АЕЦ „Аккую“ в Турция.

Ежегодният международен форум „Атомекспо“ е най-голямата изложбена и делова площадка за провеждане на срещи и преговори на световните лидери от ядрената енергетика.

Организатор на събитието е руската държавна корпорация „Росатом“. „Атомекспо-2016“ ще се проведе от 30 май до 1 юни в Москва. Основен информационен партньор на форума е РИА Новости.

Подробности: http://ria.ru/atomtec/20160429/1423415377.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари