ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украинската Энергоатом и Westinghouse са подписали съглашение за конфиденциалност

22.09.2011

Украинската национална компания „Энергоатом“ и американската Westinghouse са подписали съглашение за конфиденциалност, което ще бъде в основата на по-нататъшното сътрудничество.

Документа е подписан по време на сесията на Генералната конференция на МААЕ, която се провежда от19 до 23 септември във Виена. “Президентът на НАЭК „Энергоатом“ Юрий Недашковский и вице-президента на Westinghouse Андерс Джексон (Anders Jackson) са подписали съглашение за конфиденциалност между двете компании. То ще бъде в основата на по-нататъшното сътрудничество” – се казва в съобщението.

Нешадковский влиза в състава на делегацията на Украйна за участие в работата на конференцията на МААЕ.

Доставчик на ядрено гориво за украинските АЕЦ е руската компания ТВЭЛ. Също така Украйна планира строителството на собствен завод за фабрикация на ядрено гориво с помощта на Русия. Въпреки това „Энергатом“ си сътрудничи с американската Westinghouse (через „дъщерната фирма“ Westinghouse Electric Sweden AB). Нейното гориво се използва на втори и трети блок от Южно-Украинската АЕЦ.

Планира се до 2015 година да бъдат доставени горивни касети ТВС-W за 15 презареждания.

Компанията Westinghоuse доставя ядрено гориво в Швеция, ЮАР, Франция, Испания, Германия и редица други страни. След отказа на Чехия, Украйна сега е единствената държава в която се доставя гориво за реактори ВВЭР от Westinghоuse.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари