ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Въвеждането в експлоатация на хранилището за ОЯГ се отлага с година

30.04.2016

НАЕК «Энергоатом» съобщи за изместване на срока за пускане в експлоатация на Централизираното хранилище за отработило ядрено гориво (ЦХОЯГ) в Чернобилската забранена зона за края на 2018 година поради липса на средства за финансиране на проекта и проблеми с предоставяне на поземлен участък за хранилището.

 

 

По-рано пускът на ЦХОЯГ бе планиран за края на 2017 година.

Това съобщи президентът на «Энергоатом» Юрий Недашковский в Комитета по въпросите на горивно-енергийния комплекс на Върховната Рада при обсъждането на стратегията за развитие на ядрения отрасъл на Украйна.

«Независимо от това, че американската част от дейностите ще завърши по график през 2017 година, завършването на ЦХОЯГ, поради задръжки в строителството, се измества за 2018 година», каза Недашковский.

Много финасови подробности на: http://www.capital.ua/ru/news/65138-zapusk-khranilischa-dlya-otrabotavshego-yadernogo-topliva-perenesut-na-god#ixzz45zCdYmxV

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари