ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


«Росатом» планира да увеличи дела на приходите от нови продукти до 30% към 2030 година

06.04.2016

Държавната корпорация „Росатом“ планира до 2030 г. да се увеличи делът на приходите от нови продукти и нови бизнеси в общия обем на приходите до 30%.

 

 

Това съобщи първият заместник на генералния директор на ДК «Росатом» Кирил Комаров, изказвайки се на открития на 5 април в Москва международен форум «NDExpo 2016».

«В зоната на новите продукти «Росатом» си е поставил доста амбициозна цел. Ние искаме до 2030 година да увеличим дела на новите продукти до 30% от общите приходи», каза Комаров, добавяйки, че като се отчете «сериозният ръст» на общите приходи производството на нова продукция трябва да се увеличи шест пъти до 2030 година.

По-рано имаше съобщения, че за 2015 година делът на новата продукция в общия обем на приходте на ДК «Росатом» е 14%.

Комаров също отбеляза, че «Росатом» е производител на високотехнологична продукция и вече използва натрупания потенциал за нуждите на нефто-газовия отрасъл, електроенергетиката, корабостроенето, а също е започнал сътрудничество в самолетостроенето и други отрасли.

«Ние предлагаме, преди всичко, приборостроене, информационни технологии, електротехническо и енергетично оборудване, излъчвателни технологии, металообработващо оборудване, системи за сигурност», каза топ-мениджъра на «Росатом».

Източник: http://nuclear.ru/news/98854/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари