ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Белгия – Агент от службата за сигурност на АЕЦ Тианж е бил убит. Пропускът му е откраднат

27.03.2016

Това съобщи вестник „Derniere heure“ позовавайки се на източник от местната полиция.

По-рано в същия вестник имаше съобщение, че тази АЕЦ е трябвало да стане основна цел на атаките на брюкселската терористична група.

 

 

«Сътрудникът от службата за сигурност на АЕЦ е бил убит още вечерта в четвъртък, докато е разхождал кучето си. Престъплението не е получило отклик в местните СМИ, обаче в събота от местната полиция са потвърдили, че пропускът му за достъп в централата е откраднат», съобщи вестникът.

От своя страна, един от местните вестници на град Шарлеруа съобщи, че в полицейската сводка това убийство е класифицирано като «опит за грабеж».

По-рано в деня на убийството (24 март) телевизия RTBF съобщи, че на 11 сътрудници на АЕЦ “Тианж” са им били отнети пропуските за достъп до централата.

Това е станало на няколко етапа през последната седмица – тоест след ареста в Брюксел на галавния заподозрян за атаките в Париж Салах Абдеслам, член на същата групировка, която е извършила на 22 март взривовете в метрото и аерогарата на Брюксел.

Източник: https://www.rbc.ua/rus/news/derniere-heure-belgii-ubit-sotrudnik-aes-1458980480.html

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари