ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия създава международен център за подготовка на специалисти за ядрената енергетика

21.09.2011

Това заяви в понеделник генералния директор на Росатом на генералната конференция на МААЕ.

 “Особено значение придобива подготовката на кадри за ядрената енергетика в страните, които тръгват по пътя на нейното развитие. За тази цел в Русия се създава Международен център за подготовка на национални специалисти, включително и оператори на АЕЦ, на базата на руския Централен институт за повишаване на квалификацията в Обнинск. Днес се подписва практическата договореност за сътрудничество между МААЕ, института и „Росэнергоатом“, – казва Кириенко.

 Той също е съобщил, че Росатом завършва подготовката на междуправителствено съглашение за построяване на АЕЦ в Бангладеш, обсъжда се и аналогично съглашение с Нигерия. Русия участва и в търга за построяването на АЕЦ в Йордания. 

Както вече AtomInfo.Bgинформира, генералната конференция на МААЕ се провежда от 19 до 24 септември във Виена. На конференцията ще бъде представен план за действие за повишаване нивото на ядрената безопасност, одобрена по-рано от Съвета на управляващите на агенцията.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари