ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


През 2015 година поръчковият портфейл на АО «Атомэнергомаш» се е увеличил почти двойно

01.02.2016

 Десетгодишният поръчков портфейл на машиностроителното подразделение на руската държавна корпорация „Росатом“ – „Атомэнергомаш“ в началото на 2016 година е бил повече от 400 милиарда рубли.

Това е почти два пъти повече, отколкото в началото на 2015 година, съобщи генералният директор на „Атомэнергомаш“ Андрей Никипелов.

Поръчковият портфейл се е увеличил със 175,8 млрд. рубли заради нови договори в сферата на ядрената индустрия и сходни сектори.

Конкретно, през 2015 година са подписани договори за цялостна доставка на оборудване за реакторните отделения на Трети и Четвърти енергоблокове на индийската АЕЦ „Куданкулам“. Парафирани са и контракти за оборудване на машинни зали на строящи се ядрени централи в Русия и извън пределите на страната.

Според генералния директор на „Атомэнергомаш“ съществен ръст на поръчковия портфейл е отбелязан и при неядрените бизнес направления.

Подробности на: http://www.aem-group.ru/mediacenter/news/portfel-zakazov-ao-«atomenergomash»-po-itogam-2015-goda-uvelichilsya-pochti-v-2-raza-do-400-mlrd-rublej.html

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19