ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ „РУППУР“ в Бангладеш ще бъде на базата на технологията ВВЭР-1200

08.12.2015

Енергоблоковете на АЕЦ „Руппур“ в Бангладеш ще бъдат изграждани на базата на реакторната технология ВВЭР-1200, която отразява „постфукушимските“ изисквания за безопасност. Това заяви заместник-министърът на науката и технологиите на Бангладеш Хосаин Анвар по време на посещението си в Нововоронежката АЕЦ в Русия.

През ноември 2011 г. Русия и Бангладеш подписаха междуправителствено споразумение за изграждане на площадката на АЕЦ „Руппур“ на два енергоблока на базата на реактора ВВЭР-1000. Церемонията по първата копка се състоя през октомври 2013 г., като сега се осъществява подготвителния етап за строителството на енергоблоковете.

В началото на декември 2015 г. делегация от Бангладеш, включваща представители на властта, обществеността и журналисти, посети изграждащите се на основата на ВВЭР-1200 енергоблокове в Нововоронежката АЕЦ, като също се запозна с експлоатацията на действащите блокове.

Много подробности на: http://www.rosenergoatom.ru/journalist/news/d4141b804ad332d38a039eb983fdfe03

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари