ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Днес в Париж се открива конференцията на върха по климатичните изменения

30.11.2015

Конференцията COP21, посветена на климатичните промени, ще продължи от 30 ноември до 11 декември 2015 година.

Това е 21-та конференция, която се провежда в рамките на конвенцията на ООН по климатичните изменения (СОР21) и е 11-та – в рамките на съвещанията на страните по протокола от Киото (CRP-11).

Тази международна среща на върха ще се проведе в изложбения комплекс Лa Бурже в Париж.

Общи сведения

Целта на конференцията е подписване на международно споразумение за подържане увеличаването на средната температура на планетата на ниво по-ниско от 2 °C, отнесено към всички държави.

В навечерието на тази конференция, на 4 и 5 юни в Марсилия се проведе също конференцията MedCop21, посветена на климатичните проблеми в Средиземноморието.

Българското участие

Правителството одобри позицията и състава на българската делегация за участие в 21-ата Конференция по изменение на климата и 11-ата Среща на страните по Протокола от Киото. Делегацията ще бъде ръководена от президента на България Росен Плевнелиев. Това съобщават от правителствената информационна служба.

 На форума, който ще се проведе от 30 ноември до 11 декември в Париж, се очаква да бъде прието ново, глобално споразумение по изменение на климата и да се разрешат спорните въпроси по постигането на по-голяма ангажираност на страните с намаляването на емисиите парникови газове до 2020 г. Предстоящите преговори са решаващи за бъдещето на международната политика в областта на климатичните промени.

 След откриването на Конференцията държавните глави и представителите на страните по Конвенцията ще представят позициите си, с които трябва да се даде тласък на преговорите за нов правен инструмент в борбата с климатичните промени и адаптацията към тях. Българската делегация ще представи позициите и вижданията на страната по множество въпроси и приоритетни теми, свързани с финансирането и развитието на високите технологии и изграждането на капацитет за постигане на устойчиво развитие в контекста на климатичните промени и адаптацията към тях.

Източник: /www.focus-news.net/news/2015/11/27/2157618/odobrena-e-balgarskata-pozitsiya-za-uchastie-v-21-ata-konferentsiya-po-klimata-v-parizh.html&rct=j&q=&esrc=s&sa=U&ved=0ahUKEwiKztyHgLXJAhWIXiwKHYbSCfAQqQIIHDAB&usg=AFQjCNGsh9e1aR5kvisHLQCu72IBHLcRAQ

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19