ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Енергийната система на Крим е готова да поеме доставките на електроенергия от Кубан

30.11.2015

Енергийната система на Крим е готова да приема електроенергията, която ще постъпва по енергийния мост от Краснодарския край. Това съобщи на заседание на междуведомствения щаб по ликвидиране на извънредната ситуация (ИС) председателят му, ръководителят на републиканското министерство на ИС Сергей Шахов.

“Вземат се мерки за превключване на мрежовите обекти за осигуряване прехвърляне на мощности в енергийната система на Крим от енергийната система на Кубан. В енергийната система на републиката цялото първично оборудване е монтирано и готово за приемане на електроенергия от Кубан”, – каза той.

Както съобщи преди време министърът на енергетиката на РФ Александр Новак, първият етап на енергийния мост от Краснодарския край в Крим ще започне да работи до 20 декември тази година.

За справка

Крим зависи на 70% от доставките на електроенергия през Украйна. Според изчисленията на Министерството на енергетиката на РФ, на региона са необходими допълнително около 880 MW мощности.

През декември 2015 година първият етап от изграждания от Русия енергиен мост към Крим трябва да бъде въведен в експлоатация, което ще позволи да се получава от материка до 400 MW.

Вторият етап ще позволи да се прехвърля мощност до 800-840 MW. Изграждането му трябва да завърши през лятото на 2016 година.

Източник: http://vk.com/energo_public

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари