ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В САЩ се проведоха изпитания на модернизираната управляема ядрена бомба B61-12

18.11.2015

На полигона Тонопа в щата Невада САЩ извършиха изпитания на атомна бомба. Това съобщи в понеделник Националното управление по ядрена безопасност (НУЯБ) при министерството на енергетиката (DOE) предаде ТАСС.

Става дума за заключителните изпитания на бомбата B61-12, на която е монтирана нова опашна част, произведена от компанията Boeing.

В съобщението се говори, че системите на хвърлената от самолет бомба са демонстрирали щатна работа “в условията на управляем полет, близки до реалността”. Проблеми по време на изпитанията не са фиксирани.

След получаване и анализ на всичките данни специалистите планират да започнат производството на модернизираните бомби. B61-12 идват да заменят съществуващите B61-3/4/7/10.

Очаква се серийното производство на B61-12 да започне през 2020 година.

Източник: http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201511170555-loy6.htm

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари