ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Губернаторът на Ню-Йорк подкрепя АЕЦ FitzPatrick и изисква затварянето на АЕЦ Indian Point

04.11.2015

 Губернаторът на Ню-Йорк Ендрю Куомо заема двойствена позиция относно действащите в щата Ню-Йорк атомни електроцентрали на компанията „Entergy“, се каза в коментара на „Bloomberg“.

От една страна, губернаторът се застъпва за продължаване експлоатацията на АЕЦ „FitzPatrick“. Същевременно той иска да бъде закрита АЕЦ „Indian Point“.

“Аз искам да бъде закрита „Indian Point“. Аз искам да видя „FitzPatrick“ в строя. Ситуациите на централите са абсолютно различни”, – заяви Куомо.

Затварянето на АЕЦ „FitzPatrick“ ще доведе до загуба на стотици работни места, което не се харесва на губернатора, който прави усилия за подем в икономиката.

Същевременно АЕЦ „Indian Point“ създава безпокойство за губернатора като е има предвид близостта и до град Ню-Йорк.

“Тази атомна електроцентрала е разположена в едно от най-гъсто населените места на планетата. Тя трябва да има план за евакуация и на  близко разположените местности. Най-близко-разположената местност в този случай е град Ню-Йорк. Но вие няма да можете да евакуирате града Ню-Йорк. Какъв ще бъде този план? Да скачат в реката и да плуват до Ню-Джърси?” – обяснява губернаторът негативното си отношение към АЕЦ „Indian Point“.

Обаче плановете на компанията „Entergy“ са противоположни на желанията на губернатора. Компанията анонсира скорошното затваряне на АЕЦ „FitzPatrick“ и има намерение да продължи експлоатацията на АЕЦ „Indian Point“.

Източник: http://www.atominfo.ru/newsm/t0071.htm

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари