ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Метран 150-АС – нова фамилия датчици за АЕЦ

21.02.2012

   Последният етап от изпитанията на датчиците за налягане „Метран-150-АС“ показва, че те съответстват на всички изисквания.

  Датчиците „Метран-150-АС“, разработени от  ПГ „Метран“, са ново поколение датчици за налягане предназначени за АЕЦ. Те заменят всички модели датчици „Метран-22-АС“ и „Метран-100-АС“.

  Основните подобрения в сравнение с датчиците от по-старите поколения са стабилност в продължителен период от време, повишена надеждност, устойчивост на претоварвания по налягане, висока устойчивост на електромагнитни въздействия, по-високи метрологични и експлоатационни характеристики.

   “Това е принципно нов датчик, който отстранява недостатъците на предишното поколение. Имах впечатление, че би било по-лесно да се модернизират датчиците от предишните модели, например Метран-100. Сега вече е ясно, че да се подобри старият модел по принцип е невъзможно. Много добре е, че са направили нова разработка, а не модернизация”, – споделя Сергей Овчаров, главен специалист във филиала на ОАО „Концерн Росэнергоатом“ .

   В чужбина ПГ “Метран” се представя съвместно с EMPERSONPM.

 

 
Източник – http://www.metran.ru.

  За разлика от датчиците в АЕЦ “Козлодуй”, където първичният преобразувател е реализиран с тензомертичен резисторен модул върху пластина от сапфир, в датчиците Метран-150 се използва уникална капацитивна клетка Rosemount® от ново поколение.

 

 

  Капацитивната клетка е реализирана като два свързани кондензатора. Под въздействие на налягането се деформира измерителната мембрана на централния електрод на кондензатора, което води до изменение на общия капацитет. Измененията са пропорционални на въздействието на налягането.

21.02.2012

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари