ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


EPR – забележки по АСУ ТП и от страна на Индия

21.02.2012

   Автоматизираната система за управление на технологични процеси (АСУ ТП) на предложения проект EPR (European Pressurized Reactor) се нуждае от “по-нататъшно подобряване”. До този извод са достигнали изучаващите проекта специалисти от индийската ядрено-енергийна корпорация (NPCIL), съобщава вестник „Indian Express“. Същността на забележките не се разкрива.

    В съобщението се уточнява, че групата AREVA се е ангажирала да отстрани откритите недостатъци. Напомня се също, че въпроси с проблеми по АСУ ТП на проекта EPR са поставяли и регулиращите органи на САЩ, Финландия, Великобритания и Франция.

   По такъв проект се изгражда АЕЦ „Джайтапур“ в Индия. При окончателното си завършване тя  ще разполага с шест енергоблока с реактори EPR, всеки с мощност 1650 MW или общо 9900 MW.

   През декември 2010 между Франция и Индия бяха подписани два документа от най-общ характер за първите два блока и сега се обсъждат договорните условия.

   През юли миналата година се появиха съобщения, че Индия ще вземе кредит от 4 милиарда евро за нуждите на проекта от 12 европейски банки. Гарант по кредита ще бъде френска търговска компания.

Източник:AtomInfo.Ru

21.02.2012

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари