ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – Интересът на населението към ядрената енергетика намалява

30.09.2015

Броят на посетителите в японските ядрени информационни центрове се е намалил през последните пет години с 35%, предава „Jiji“.

През 2009 финансова година през 14-те центъра са преминали общо 1,15 милиона души, докато през 2014 финансова година този показател се е свил до общо 750 хиляди души.

Намаляването на интереса се отбелязва във всичките, без изключение, информационни центрове. Най-голям спад се наблюдава в центъра на компанията „Kyushu Electric Power Co.“ В префектурата Кагосима – от 40 хиляди до 17 хиляди души, или с 58%.

Генариращите компании обвързват спада на посещаемостта с аварията на АЕЦ “Фукушима-1”. От компанията „Tohoku Electric Power Co.“ Като една от причините посочват също намаляването на количеството на обществените мероприятия, които се провеждат в центровете.

В Япония разходите за подържане на ядрените информационни центрове са включени в тарифите за потребителите на електроенергия.

Източник: http://atominfo.ru/newsl/s0742.htm

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари