ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – Утилизацията на снетите от въоръжение атомни подводници (АПЛ) върви с изпреварващи темпове

13.09.2015

В края на август в Северно-Западния център за управление на радиоактивни отпадъци «СевРАО» на нос Сайда са извадени от водата и поставени на стапелните места за понататъшна утилизация 6 блока с по три отсека, демонтирани от АПЛ.

Операциите са изпълнени с изпреварване на календарния график, като създаденият задел (резерв) ще позволи на предприятието да продължи дейностите по разглобяване на блоковете без да се извършват сложни транспортни технологични операции (изваждане на блоковете) през есенно-зимния период.

Главният инженер Валерий Ерменко отбеляза, че “през първата десетдневка се планира да бъдат извадени още два блока с по три отсека, като до края на годината трябва част от блоковете да се разделят на единични фрагменти (отсеци). Общото им количество ще бъде 10, вместо планираните три”.

На площадката за продължително съхраняване на реакторните помещения (отсеци) сега се съхраняват 76 такива блока, като площадката е построена за безопасно продължително съхраняване на 155 реакторни отсеци от АПЛ.

Източник: http://nuclear-submarine-decommissioning.ru/node/740

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари