ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


За адаптиране на украинската електроенергийна система към изискванията на ЕС са необходими 2 милиарда гривни

31.07.2015

Националната енергийна компания «Укрэнерго» оценява стойността на адаптирането на енергийната система на Украйна към изискванията на ЕС на 2 милиарда гривни, се съобщава на сайта на компанията.

От «Укрэнерго» отбелязват, че паралелната работа на енергийните системи на Украйна, Молдова и Европейския Съюз е възможна още в края на 2017 година.

“Ориентировъчната стойност на реализиране на мероприятията за привеждане условията за работа на обединената енергийна система (ОЕС) на Украйна към общоевропейските изисквания в съответствие със заложените в програмата първостепенни организационно-технически мероприятия, утвърдени със заповед №840 на Министъра на енергетиката от 25.11.2014 година възлиза на около 2 милиарда гривни (1 долар = 15 гривни)”, се казва в съобщението на «Укрэнерго».

От компанията също съобщават, че през септември-октомври 2015 година е планирано извършване на изпитания на енергоблоковете на ТЕЦ, които са преминали реконструкция, относно възможното им участие в нормираното първично и автоматичното вторично регулиране на честотата и мощността.

“Обръщаме внимание на важността на извършваните мероприятия, който ще позволят успешно да се завърши изпитателния етап на изследванията за синхронна работа на украинската и европейската енергийни системи”, – се подчертава в съобщението на «Укрэнерго».

Източник: http://www.ostro.org/general/economics/news/474753/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари