ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ДП РАО отбеляза Международния ден на река Дунав

01.07.2015

Служители на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” се включиха в инициативата за отбелязване на Международния ден на река Дунав на 29 юни 2015 година.

 

 

Към идеята бяха приобщени членове на семействата и особено децата.

В духа на тазгодишното мото на кампанията „Бъдете активни!” участниците в инициатива с доброволен труд и много ентусиазъм изградиха малък алпинеум в Ботев парк – на брега на Дунав край Козлодуй, където се намират три от специализираните поделения на Предприятието.

 

 

Така със собствени ръце беше даден принос към естетизацията на крайдунавския парк в контекста на международното честване на реката, което има за цел да се повишат усилията за опазването и грижата за басейна на Дунав.

 

 

Програмата продължи с кратко плаване на борда на Националния музей параход „Радецки”, по време на което участниците бяха запознати с интересна информация, свързана с голямата река, както и с факти за забележителното биоразнообразие на близкия остров Ибиша – една от защитените влажни зони по Рамсарската конвенция в България.

На кораба бе учреден и фотоклуб на служителите на ДП РАО, след като в осем поредни години се провежда вътрешен фотоконкурс със засилваща се популярност. Сред основните дейности на новосъздадения клуб се предвиждат фотоекспедиции сред природата.

 

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари