ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Mercedes следва примера на Tesla и пуска домашни акумулатори на електрическа енергия

13.06.2015

Не толкова отдавна американският производител на електромобили Tesla представи битов акумулатор на съхранение на електроенергия. Примерът му беше последван от Daimler.

Немският автомобилостроителен концерн пусна собствена система за акумулиране на електроенергия на базата на литиево-йонни батерии.

 

Устройството, което е разработено от подразделението Deutsche ACCUmotive, е предназначено за съхраняване на електроенергия, получавана от слънчеви батерии, вятърни турбини и други алтернативни източници.

Технологията първоначално е била разработена за използване в хибридните и електрически автомобили на Mercedes. Батерийните модули ще бъдат достъпни в две версии – 2,5 kW за битови нужди и 5,9 kW за фирми, пише Gizmag.

За по-взискателните клиенти, например, търговски вериги, изискващи постоянен достъп до електроенергия, се предлага вариант за обединяване на няколко батерийни модула. Сегашната версия на системата предвижда включване до 8 батерии.

Немският Каменец стана първият град, където е разгърната тази система, като 96 батерийни модула осигуряват стабилно подаване на електроенергия и изглаждане на пулсациите в градската мрежа.

Общата мощност на системата е 500 kW, като до няколко седмици се планира да достигне до 3 MW.

Сега Daimler организира търговска мрежа на територията на Германия и в чужбина. Предварителната продажба на системите за акумулиране на електроенергия на Mercedes-Benz излизат на пазара още през този месец. Доставките и монтажът им започват през есента. Информация за цените засега не се публикува.

Подробности на: http://techaeris.com/2015/06/04/mercedes-following-tesla-storable-home-energy/

Tags: , ,

One Response to Mercedes следва примера на Tesla и пуска домашни акумулатори на електрическа енергия

  1. ДНТ on 01.08.2015 at 14:15

    Интересен обзор по темата ще намерите в статията „А дальше – на батарейках…“ – http://www.partner-inform.de/partner/detail/2015/7/214/7517

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари