ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Международен семинар с българско участие на Арменската АЕЦ

02.06.2015

В периода 18-22 май на Арменската АЕЦ се проведе международна среща на тема “Контрол и ремонт на заваръчните на заваръчните съединения на колекторите на първи контур към щуцерите на парогенераторите (ПГ) за АЕЦ с РУ ВВЭР 440 и ВВЭР 1000”.

 

 

В съвещанието освен представителите на водещите отраслови институти и организации в ядрената сфера от Русия, Унгария, Чехия и Армения, участваха и специалисти от атомните електроцентрали в Армения, България, Унгария, Иран, Русия, Украйна, Финландия и Чехия.

Семинарът беше организиран и проведен съвместно от Московския център на WANO и Арменската АЕЦ.

Целта на семинара беше обмяна на информация и опит в областта на диагностиката и ремонта на заваръчните съединения на стомани от различни структурни класове.

Експертите и участниците в семинара отбелязаха, че повишаането на нивото на автоматизация на контрола и ремонта на заваръчните съединения на ПГ на АЕЦ с РУ ВВЭР се отделя голямо внимание с цел намаляване на влиянието на човешкия фактор и намаляване на дозовото натоварване.

Подробности на: http://www.wanomc.ru/news/detail.php?ID=5705&print=Y

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари