ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Армения излезе от обединената електроенергийна система (ОЕЕС) на Съюза на независимите държави (СНД) и е в паралел с ЕЕС на Иран

28.05.2015

Армения е изолирана от ЕЕС на СНД, но работи в паралел с ЕЕС на Иран.

Това съобщи министърът на енергетиката и природните ресурси на републиката Ерванд Захарян, който участваше в провеждащото се в Ереван заседание на Електроенергийния съвет на СНД.

“Енергийната система на Армения продължава работата си изолирана от ОЕЕС на страните от СНД”, – отбеляза министърът.

“Тя функционира паралелно с ЕЕС на Иран, като се осъществява салдиран обмен на електроенергия”.

“ЕЕС на Армения е свързана с иранската чрез два въздушни високоволтови електропровода на 220 kV с възможност за трансфер на мощност до 400 MW, – съобщи Захарян.

“Салдото на трансфера на електроенергия през миналата година е от порядъка на 1,14 милиона MWh.

Развитието и задълбочаването на регионалния пазар на електроенергия представлява за нас стратегически важно направление, – потвърди министърът.

“Ние решихме въпросите за финансиране на строителството на електропроводи на 400 kV в северното (Грузия) и южното (Иран) направления”.

Според думите му, “с грузинските колеги вече са решени редица юридически въпроси по организацията на паралелната работа с електроенергийната система на Грузия”.

Източник: http://atominfo.ru/newsk/r0948.htm

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари