ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Развитието на ядрения инженеринг в света ще се обсъжда на „Атомэкспо-2015″ в Москва

28.05.2015

Развитието на ядрения инженеринг, изискванията и интересите на страните-клиенти, предложения по локализацията, перспективите за развитие на пазара през следващите 10-30 години в контекста на нарастване на количеството на държавите навлизащи в ядрената енергетика ще бъдат основните теми на кръглата маса.

Тя е част от програмата на предстоящия от 1 до 3 юни в Москва международен форум по ядрена енергетика „Атомэкспо-2015″.

Основни теми на мероприятието, организирано от групата компании АСЭ (част от “Росатом”), ще бъдат, по-точно, тенденциите на ядрения инженеринг, изискванията и интересите на страните-клиенти, предложенията за локализация, перспективите за развитие на пазара през следващите 10-30 години на фона на нарастване на новите държави в ядрената енергетика.

За участие в кръглата маса са поканени представители на Росатом и неговите организации, чуждестранни компании като: AF Group, NIASA (ЮАР), Nucleoelectrica Argentina S.A, Fennovoima (Финландия), MVM Paks (Унгария), EVN (Виетнам), HIMNI (Индонезия). Модератори на дискусията ще бъдат президентът на AF Group Роберто Джероза и редакторът на списание Nuclear Intelligence Weekly Гари Питч.

За информация

Международният форум „Атомэкспо“ е ежегодна специализирана изложба-конгрес, посветен на ядрената енергетика и промишленост. За първи път форумът е проведен през 2009 година в Москва. В деловата програма на „Атомэкспо-2014″ участваха повече от 3500 представители от 600 организации, включително 283 чуждестранни компании от 42 държави.

Източник: http://ria.ru/atomtec_news/20150521/1065820759.html#14322653024803&message=resize&relto=register&action=addClass&value=registration

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари