ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


GE HITACHI ще извършва презареждане и на реактори с вода под налягане (PWR)

15.05.2015

 Компанията GE Hitachi Nuclear Energy (GEH) планира да осигурява услуги по презареждане на реактори с вода под налягане (PWR) и се е споразумяла да извършва тези услуги за американската Exelon.

GEH е глобален продавач на реактори с кипяща вода (BWR). Предшественикът на компанията General Electric е изработила дизайна и е построила повече от 60 от общо 81 реактора BWR, които в момента работят в света, като предоставя услуги и гориво за много от тях.

Но, в глобален мащаб, реакторите с вода под налягане (PWR) са повече на брой от реакторите с кипяща вода (BWR), като съотношението им е 3 към 1. Така че потенциалният пазар на PWR е голям. Новата оферта се стреми да достигне до клиенти, които работят и с реактори PWR, и с BWR и много от тях искат да използват един продавач.

 

Президентът и изпълнителен директор на GEH Каролин Реда заяви, че компанията се надява „да осигури на операторите на PWR същото ниво на компетентност що се отнася до управлението на проекти и техническа взискателност, която сме предоставяли и на клиентите на BWR повече от 5 десетилетия“.

Източник: http://www.world-nuclear-news.org/UF-GE-Hitachi-moves-into-PWR-services-1205158.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари