ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Унгария – Започват геодезичните проучвания за втория етап на АЕЦ “Пакш”

15.05.2015

Инженерно-геодезичните проучвания започнаха на площадката за новите блокове на АЕЦ „Пакш“.

Това съобщават унгарските СМИ позовавайки се на пълномощника на правителството по въпросите за разширяването на АЕЦ “Пакш” Атилла Асоди.

В изпълнение на програмата е изпълнен дълбок сондаж с цел изследване на характеристиките на грунда и точно определяне на сеизмичните характеристики на местността за получаване на разрешение за използване на площадката за изграждане на АЕЦ, отбеляза Асоди.

Като цяло ще бъдат направени 30 сондажа с дълбочина от 100 до 700 метра в 22 точки. Освен това, ще бъдат направени допълнително 80 сондажа на самата площадка.

Работата ще продължи една година и половина. Първият дълбочинен сондаж ще бъде извършен в близост до населения пункт Неметкер, където през 2011 година е фиксирано земетресение с магнитуд 2,8 по Рихтер.

Източник: http://atominfo.ru/newsk/r0829.htm

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари