ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Европейският съюз харчи ежедневно по 1 милиард евро за внос на енергия

11.05.2015

Конфликтът в Източна Украйна изпрати тревожно напомняне на политическите лидери, че енергийната зависимост на Европа е силно податлива на смущения от събитията в региона, каза Марош Шефчович, заместник-председател на енергийния съюз.

В своята реч по време на Конференцията на ЕС за енергийна сигурност в Брюксел, г-н Шефчович каза, че енергийната сигурност и климата се превърнаха в политически проблем на регионално, национално и европейско ниво.

Той съобщи, че ЕС е най-големият вносител на енергия в света, изразходвайки над един милиард евро на ден за своите енергийни доставки, а някои от неговите държави-членки са изцяло зависими от единични, понякога доминиращи доставчици.

Той заяви, че ЕС трябва да консумират по-малко чрез подобряване на енергийната ефективност; да разчитат повече на местните ресурси; да диверсифицират своите външни доставчици; и да интегрират енергийните пазари в „един, където енергията може да тече свободно“

Източник: http://www.nucnet.org/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари