ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МВнР на ИРИ: Иран и шесторката ще преговарят, докато всичките разногласия не бъдат разрешени

11.05.2015

Преговорите по иранската ядрена програма ще продължат до тогава, докато всички разногласия не бъдат разрешени.

Това заяви пред журналистите в Ню-Йорк заместник министърът на външните работи на ИРИ и ръководител на иранската делегация Аббас Арагчи, съобщава телевизия „Press TV“.

“Преговорите с държавите от “шесторката” ще продължават до тогава, докато не бъдат премахнати всички скоби, в които са написани нерешените въпроси в първия вариант на проекта за споразумение по иранската ядрена програма”, – цитира телевизията думите на заместник министъра, казани в кулоарите на провеждащата се в САЩ обзорна конференция по ДНЯО.

“Ние вече имаме проект за всеобхватно споразумение. Сега трябва да работим по него. И ще съставяме втори вариант на проекта, и трети, и четвърти – толкова, колкото са необходими, за да премахнем разногласията, оставащи зад скобите. И така докато не стигнем до чистия вариант на съгласувания текст”, – добави Арагчи, отбелязвайки същевременно, че работата за отстраняване на “пропуските” отнема много време.

“Това е дълъг път, и броят на скобите засега е голям”, – каза заместник ръководителят на МВнР на Иран.

“По време на предстоящите във Виена обсъждания ние ще се опитаме да напреднем в това направление”, – отбеляза високопоставеният ирански преговарящ, говорейки за поредния четиридневен кръг от срещите на Иран с “шесторката”, който започва в австрийската столица на 12 май.

Арагчи също отбеляза, че се работи е само над основния текст на споразумението, но също и върху няколко приложения към него: “Ние ще имаме няколко приложения, в които се уточняват задълженията на всяка от страните по сделката”.

Като цяло той оцени положително хода на преговорите, казвайки: “Ние наблюдаваме добър прогрес. Бавен, но верен”.

Иран и групата от шестте най-големи държави в света водят преговори по формиране на текста на всеобхватно и окончателно споразумение за бъдещето на ядрената програма на Ислямската Република, който трябва да бъде подписан до 30 юни 2015 година.

Източник: http://atominfo.ru/newsk/r0777.htm

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари