ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – пускът на три нови енергоблока с ВВЭР-1200 се отлага с една година

29.04.2015

Енергийният пуск на втори блок на НВАЕЦ – 2 и на двата блока на Ленинградската АЕЦ – 2 се отлагат с една година

За това съобщи първият заместник ръководител на «Росатом» Александр Локшин, предаде Интерфакс.

Той отбеляза, че държавната корпорация ще пуска примерно по един блок годишно. Локшин отбеляза, че инвестиционната програма на АО «Концерн «Росэнергоатом» за2015 година е намалена до 160 милиарда рубли, като е намалена и кредитната част.

Същевременно Локшин отбеляза, че енергийният пуск на четвърти блок на Белоярската АЕЦ ще се осъществи до края на 2015 година.

“Реакторът беше изведен на мощност, но в процеса на експериментите бяха открити конструктивни недостатъци в горивото”, – каза той, добавяйки, че “това гориво е нова конструкция и сега недостатъците се отстраняват”.

“В края на годината той трябва да произвежда електроенергия”, – отбеляза Локшин.

По-рано имаше съобщения, че на пускането на първи блок на Нововоронежската АЕЦ-2 може да повлияе ситуацията с Украйна. Планираше се блокът да бъде въведен в експлоатация през 2014 година.

За справка

ЛАЕЦ-2 е строяща се атомна електроцентрала в град Сосновый Бор Ленинградска област. Централата се изгражда по проекта АЭС-2006 на ОАО „СПбАЭП“.Проектът влиза в дългосрочната програма на Росатом за периода 2009-2015 година. Електрическата мощност на всеки от четирите енергоблока на ЛАЕЦ-2 тип ВВЭР-1200/491 е определена на 1198 MW.

Строящата се НБАЕЦ-2 е разположена край град Нововоронеж и река Дон има два енергоблока по 1200 MWс реактори ВВЭР-1200/392М. Планира се новата АЕЦ да замести постепенно закриващите се мощности на Нововоронежската АЕЦ. Централата се изгражда по разработения от ОАО „Атомэнергопроект“ проект „АЭС-2006″.

Източник: http://www.seogan.ru/energopusk-novix-blokov-novovoronezhskoiy-aes-2-i-leningradskoiy-aes-2-sdvinut-na-odin-god.html

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари