ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


За 60 години в Китай са открити 350 находища на уран

26.04.2015

На територията на Китай са открити повече от 350 находища на уран през последните 60 години, съобщиха от държавната геоложка служба на страната.

 

Запасите от проучен уран в Китай са се удвоили през последните 15 години в резултат на откриване на нови находища. Много от тях са достатъчно големи, казва Ду Юнбин, ръководител на държавната геоложка служба на Китай на форума , посветен на 60 годишнината от деня на основаването и началото на работата на службата по геоложкото проучване на уранови находища в страната.

Ду Юнбин казва в интервю за китайските СМИ, че той и колегите му са завършили оценката на урановия потенциал на Китай. Експертите предсказват, че общо 2 милиона тона уранови ресурси са проучени досега в Китай.

Китай е формирал многокомпонентна система за търсене на уранови находища, която включва космически средства за дистанционно сондиране, а също въздушни изследвания, изследване на сушата и дъното на моретата, казва чиновникът.

По всички въпроси, отнасящи се до тази новина, можете да се обърнете към първоизточника: http://geonews.com.ua/

Публикувано на: http://www.energoatom.kiev.ua/ru/press/nnegc/43364-kitayi_za__let_obnarujil__uranovyh_mestorojdeniyi/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари