ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Специалисти от МААЕ започнаха поредната инспекция на японската АЕЦ “Фукушима-1”

19.04.2015

Специалистите от Международната агенция по атомна енергия (МААЕ), които пристигнаха на 17 април в Япония, започнаха поредната инспекция на авариралата АЕЦ “Фукушима-1”


Това съобщават от Управлението за природните ресурси и енергетиката на Япония.

“Групата на МААЕ пристигна в Япония и вече пристъпи към проверки, съгласно планираната програма”, – подчертаха от японското ведомство. По-рано се отбелязваше, че главната цел на тази поредна инспекция трябва да стане оценка на резултатите от работата против изтичането на радиоактивна вода, което става периодично на територията на централата.

Това е вече второто посещение на експертите на МААЕ от началото на тази година. Според резултатите от предишната проверка, която комисията направи през февруари, се планираше подготвяне на междинен доклад, обаче, в крайна сметка той беше отложен за след извършвене на допълнителна инспекция. Една от причините за тази стъпка стана информацията за ново изтичане на вода с високо съдържание на радионуклиди, което стана през февруари.

Ежедневно за сметка на притока на подпочвени води количеството на натрупалата се радиоактивна течност се увеличава с около 350 тона. Това е на фона на над 240 хиляди тона радиоактивна течност, която се съхранява в наземните хранилища (цистерни).

Своевременното и очистване е главната задача за ликвидаторите на последствията от аварията (ЛПА), която стана през март 2011 година.

Източник: http://www.oilru.com/news/457897/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари