ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Трети блок на Запорожската АЕЦ е изведен в планов среден ремонт

19.04.2015

На 18 април 2015 година в 00:07 часа трети блок на ЗАЕЦ в съответствие с Графика за планови предупредителни ремонти на енергоблоковете на украинските АЕЦ е изключен от енергийната система и е изведен в планов среден ремонт.

Планира се плановите ремонтни работи да продължат до 8 юни 2015 година, или 52 денонощия.

За времето на ремонта е планирано да се извършат следните основни регламентни работи – средни ремонти на: реакторната установка (РУ) с презареждане на активната зона; парната турбина К-1000-60/1500-2 с отваряне на цилиндър високо налягане; технологично свързаното оборудване – турбогенератор ТВВ-1000, възбудител БВД-4600, изключвател КАГ-24, токопроводи; текущ ремонт на фази «А», «В», «С» на блочния трансформатор Т-3.

Също ще бъдат извършени капитални ремонти на: парогенератор № 4, ГЦП №1 топлообменно оборудване. По време на ремонта ще бъдат извършени контролно-профилактични работи по системата за предварително напрягане на защитната оболочка.

Планира се, също, да бъде закаран за съхранение един контейнер с 24 касети ОЯГ на площадката на сухото хранилище за отработило ядрено гориво (СХОЯГ).

Една от основните задачи за колектива на Запорожската АЕЦ е спазването на графика за ремонтите и осигуряване на високо качество на ремонтните работи за надеждна и безопасна експлоатация на блоковете.

Към 18 април на ЗАЕЦ в работа са 3 блока. Сумарната им електрическа мощност е 2990 MW. Забележки към работата на основното оборудване на действащите енергоблокове няма.

Източник: http://www.seogan.ru/energoblok-№3-zaporozhskoiy-aes-viveden-v-planoviiy-sredniiy-remont.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари