ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Електрозахранване на Международната космическа станция (МКС) – уникални снимки

18.04.2015

На 12 февруари 2015 година бординженерът на 43-та експедиция Samantha Cristoforetti от Европейската космическа агенция (ESA) направи уникална снимка на една от четирите гигантските слънчеви батерии на Международната космическа станция (МКС).

Слънчевите панели на МКС имат общо 262 400 фотоволтаични елемента и заемат площ около 27 000 квадратни фута (2 500 квадратни мера) – повече от половин футболно игрище.

Размахът на крилете на слънчевите панели е 240 фута (73 метра), което е малко повече от размаха на крилете на Боинг-777 – 212 фута (65 метра).

Като цяло четирите комплекта панели са с мощност от 84 до 120 KW, достатъчна да осигури електрозахранването на повече от 40 жилища на Земята.

Панелите на слънчевите батерии в общия случай произвеждат повече електроенергия, отколкото е необходима за експериментите и системите на станцията. Когато панелите са огрети от пряка слънчева светлина, около 60% от генерираната електроенергия се използва за дозареждане на акумулаторните батерии на МКС.

Когато от време на време някой или всички слънчеви панели попадат в сянката на Земята или частично в сянката на станцията, тогава те не произвеждат слънчева електроенергия. Тогава нуждите се покриват от заведените акумулаторни батерии.

Източник: http://www.infuture.ru/article/13021

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари