ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Във Франция създадоха “ловец на дронове”

18.04.2015

В последно време Париж се сблъсква с необичаен проблем. Небето на столицата е запълнено с анонимни безпилотни летателни апарати (БПЛА). Не винаги е възможно да се установят собствениците им, които ги управляват. Машините кръжат в опасна близост със забележителностите на столицата, правителствените здания и даже АЕЦ.

Затова местните власти са решили да разработят “ловец на дронове”, който да може да проследява безотговорните собственици.

На призива са се отзовали инженери от компанията ECA. Те са успели да разработят достатъчно ефективна система на база на военният IT180. Красиво име прототипът няма, но функционира съвсем добре.

Когато в небето се появи нежелан БПЛА, ловецът го прихваща и започва внимателно да го съпровожда. Връщайки се заедно с него в района на кацането, фотографира собственика и изпраща координатите му на сътрудниците на полицията.

Очаква се, че по този начин операторът на БПЛА ще бъде задържан бързо и ще му бъде съставен акт.

Други технически подробности освен, че радиуса на действие  е 10 километра, а времето за непрекъснат полет е 2 часа, не се съобщават. Според представителите на ECA – изпитанията са преминали успешно.

Времето за прихващане на “нарушителите” в радиус 700 метра от сервизната кола на “ловеца на дронове” е по-малко от една минута.

Източник: http://www.ecagroup.com/sites/default/files/uploads/cp_eca_neutralization_malicious_drones_eng.pdf

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари