ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция – Синдикатите са против AREVA да продаде бизнеса си за производство на ядрени реактори на EDF

09.04.2015

В началото на април френските профсъюзи изразиха несъгласието си с плановете Areva да продаде напълно или частично бизнеса си за производство на ядрени реактори на EDF.

Профсъюзите аргументират позицията си с това, че продажбата ще навреди на Areva и няма да реши финансовите проблеми на групата.

Страдащата от загуби Areva си поставя задача до юли да подготви план, който включва подготовка на партньорски споразумения и увеличаване на капитала.

На 2 април ръководството на Areva съобщи на сътрудниците си за плановете за продажба на бизнеса по производство на ядрени реактори на EDF, както и за алтернативни сценарии, които включват евентуалното предаване на EDF на инженеринговия бизнес, свързан с проекти за големи ядрени енергоблокове.

Профсъюзите искат Areva да разгледа „алтернативни решения“, които ще позволят на компанията да съхрани промишлените си активи, които са много важни за нуждите на отрасъла и да се избегне загубата на работни места.

В близките седмици Areva и EDF ще представят конкретни предложения за възможни съвместни действия след молбата от страна на правителството за по-тясното им сътрудничество, съобщи министърът на икономиката Емануел Макрон.

Подробности на: http://www.reuters.com/article/2015/04/03/us-areva-unions-idUSKBN0MU0PP20150403

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари