ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Турция – Започна подготовката на технико-икономическата обосновка (ТИО) на проекта за АЕЦ “Синоп”

08.04.2015

Във връзка с ратификацията от парламента на Турция на междуправителственото споразумение с Япония за строителството на АЕЦ “Синоп” консорциум в състав MitsubishiHeavyIndustries, Ltd.“ (MHI), AREVA, „GDFSuez„, „ItochuCorp.“ и турската държавна енергийна компания EUAS започва разработването на технико-икономическата обосновка на проекта

Както съобщи на 2 април GDFSuez„, едновременно с междуправителственото споразумение е било подписано и така нареченото споразумение с приемащата страна, което представлява търговско споразумение между консорциума и правителството на Турция.

В рамките на подготовката на ТИО на проекта ще бъдат извършени редица дейности, включително геоложки проучвания, оценка на сеизмичните рискове и въздействието върху околната среда, с цел определяне дали са приемливи характеристиките на избраната площадка, се казва в съобщението.

Също така консорциумът ще направи “оценка на договорните и финансови параметри на проекта”.

 

 

Според условията на споразумението, на черноморското крайбрежие на Турция ще бъдат построени четири енергоблока с реактори ATMEA1 с обща инсталирана мощност 4,4 – 4,6 GW.

Подробности на: http://nuclear.ru/news/95374/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари