ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Скандална оставка на фона на мащабните прекъсвания на електроснабдяването в Турция

07.04.2015

Kemal Yildir – отговарящ за координацията на снабдяването с електроенергия в Турция, подаде оставка във връзка с мащабните прекъсвания на подаването на електроенергия, случили се на 31 март в голяма част от страната.

В интервю за вестник Hurriyet Kemal Yildir заяви, че причината за разпадане на енергийната система на страната е чисто техническа.

“Дълги години редица от основните елктропреносни центрове в страната са били претоварени, а сътрудниците на нашата компания, без да ме информират за това, са си затваряли очите пред възможните рискове. В резултат 4-5 от 7-те възлови подстанции се изключиха верижно”, отбеляза ръководителят на TEİAŞ (еквивалент на нашия електроенергиен системен оператор – б.р.).

Според думите му, гореказаното не сваля отговорността от ръководството на електроенергийното стопанство на Турция, и затова той си подава оставката.

Същевременно, министърът на енергетиката и природните ресурси на Турция Танер Иълдъз заяви, че макар и голяма част от страната да е останала без електроенергия по технически причини, тук имат място и административни пропуски.

Източник: http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/28657827.asp

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари