ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Причината за тоталното прекъсване (блекаут) в Турция е излизането от строя на три възлови подстанции – подробности

07.04.2015

Министърът на енергетиката и природните ресурси на Турция Танер Иълдъз заяви, че даденият случай е много рядък – вероятността за такова изключване е 1 към 84,5 хиляди.

Прекъсването на електроснабдяването в много региони на Турция е станало поради излизането от строя на три от основните подстанции, заяви в края на миналата седмица министърът на енергетиката и природните ресурси Танер Иълдъз.

Сериозната авария в енергийната система на Турция стана на 31 март сутринта, която предизвика изключване на електроснабдяването за 6 – 10 часа значителна част от територията на страната, включително Анкара, Истанбул, провинциите Анталия, Трабзон,Ризе, Чорум, Диарбекир и редица други.

“На 31 март със секундни промеждутъци излязоха от строя три основни подстанции, вследствие на което цялата енергийна система на страната се разпадна. Това е рядък инцидент. Вероятността за такова изключване, според нашите изчисления е 1 към 84,5 хиляди. На нас ни е ясно какво е станало, но засега не можем да кажем, защо. Обсъждаме всички варианти от кибератака до система от технически откази”, – каза Иълдъз.

Министърът добави, че турската енергийна система е създадена по западни стандарти. Но, според думите му от подобни аварии никой не е застрахован. Като пример Иълдъз посочи блекаута през август 2003 година в САЩ и Канада, когато 50 милиона останаха без електроенергия за 36 часа.

Източник: http://ria.ru/world/20150402/1056137451.html#14279718333153&message=resize&relto=register&action=addClass&value=registration

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари