ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Индия – Локализацията при изграждане на 3 и 4 блок на АЕЦ Куданкулам може да достигне до 70%

07.04.2015

Локализацията при строителството на трети и четвърти блок на АЕЦ “Куданкулам”, изграждана в Южна Индия с помощта на Русия, може да достигне до 70%, съобщиха на кореспондента на ТАСС от представителството на Росатом в Ню Делхи.

«Локализацията на стоките, работата и услугите в случай на поетапното изграждане на енергоблоковете на АЕЦ “Куданкулам” може да достигне 70%, което позволява на страната възложител и на нейните компании да получат нов опит, знания и технологии», – каза представителят на концерна.

Той не се нае да дава подробности, отбелязвайки, че “Росатом” води преговори за патрньорство с крупни индийски корпорации, които са готови да вземат участие в предоставяне на услуги  и производство на оборудване за новите блокове.

Събеседникът на агенцията подчерта, че пътната карта, разработена от Русия и Индия, предвижда постепенна локализация.

На първи блок на АЕЦ “Куданкулам” извършиха монтажа и въвеждането в експлоатация.

Сега участието на индийските компании в областта на доставките на оборудване за втория етап се разширява и включва организиране на съвместни предприятия по производството на оборудване за АЕЦ в Индия.

Източник: http://atominfo.ru/newsk/r0594.htm

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари