ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония иска да организира среща на учените от страните на “шесторката” за ядената програма на КНДР

03.04.2015

Правителството на Япония се опитва да организира в Токио неофициална среща на експерти от страните-участници в замразените шест-странни преговори за ядрения проблем на Корейския полуостров.

Според японската агенция Киодо се предполага, че дискусията ще се проведе през първата половина на тази година с участието на учени-международници от Русия, САЩ, Китай, КНДР, Република Корея и Япония в рамките на “Диалога за сътрудничество в Северо-Източна Азия.”

Наред с това, Северна Корея не отговаря на предложението на Япония, съобщава агенция Киодо. От своя страна САЩ, които се противопоставят на Пхенян също “също не проявяват активност” съобщават от агенцията. 

През април 2006 година в Токио по време на срещата в рамките на “Диалога за сътрудничество в Северо-Източна Азия” участваше заместник-министърът на външните работи на КНДР, бившият ръководител на севернокорейската делегация на преговорите на “шесторката” Ким Ге Гван. През миналата година на поредната среща на политолозите в САЩ КНДР не участваше.

Шест-странните преговори започнаха през 2003 година в Пекин за предотвратяване на появата на ядрени оръжия в КНДР, обаче не постигнаха никакъв резултат и постепенно спряха през 2009 година.

Нещо повече, през този период Пхенян не само не прекрати ядрените разработки, но и създаде ядрени заряди. Проведе три изпитания с тях наред с пробни изстрелвания на балистични ракети.

Източник: http://ria.ru/world/20150329/1055175750.html#14276857965063&message=resize&relto=register&action=addClass&value=registration

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари