ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Westinghouse – Майкъл Кърст – Полша може да стане най-големият пазар на ядрени технологии в Европа

29.03.2015

Полша ще стане за „Westinghouse Electric“ важен европейски пазар, заяви вицепрезидентът по стратегията и външните връзки на компанията в Европа Майк Кърст.

 

 

“Очевидно е, че един от най-големите пазари, насочен към развитието на ядрената енергетика, се намира в Полша”, – съобщи той в интервю за агенция „EurActiv“, което бе публикувано на 18 март.

Според думите на Кърст, около 90% от енергийния баланс на Полша заемат въглищните генерации, затова с цел за съответствие с екологичните стандарти на ЕС, от една страна, и постигане на стабилност на електроснабдяването, от друга, страната ще бъде длъжна да направи ядрената енергетика ключов фактор в енергийната система.

Коментирайки по-рано обнародваните от Правителството на Полша намерения да въведе в експлоатация до 11 ядрени енергоблока през следващите 15 години, Кърст изрази съмнение в това, че “всичко ще се извърши в такива мащаби и в такива срокове”, но оцени тези планове като ”приблизително верни”.

Съответно, каза той, Полша ще стане най-големият пазар за доставка на ядрени технологии в Европа.

Цялото интервю прочетете на: http://www.euractiv.com/sections/energy/westinghouse-nuclear-energy-has-great-future-poland-312988

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари