ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Аржентина – изграждането на новия блок в АЕЦ „Atucha“ ще струва над 5,5 милиарда долара

06.04.2015

Стойността на новия блок с реактор на тежка вода в Аржентина, който ще се изгражда с китайско участие, ще възлезе на 5,69 милиарда долара, според оценката от аржентинска страна.

 

 

Споразумението за сътрудничество между Аржентина и Китай при изграждане на трети блок на АЕЦ „Atucha“ с реактор на тежка вода бе подписано през септември миналата година и ратифицирано в началото на февруари 2015 година.

Стойността на външните услуги и оборудването при изграждането на блока е 2 милиарда долара. Участието на аржентинската страна възлиза на 32 милиарда песо (3,69 милиарда долара).

Планираният срок за извършване на строителството е осем години. Датата за започване на строителството още не е обявена.

Сега в Аржентина действат три блока, включително и втори блок на АЕЦ „Atucha“, преименуван през миналата година в чест на покойния президент на страната Нестор Киршнер. Очаква се блокът да излезе на номинална мощност до края на февруари.

Наред с четвъртия блок, Аржентина има намерение също да построи и пети блок, на който е възможно да бъде поставен китайският реактор „Hualong“.

Източник: http://atominfo.ru/newsk/r0285.htm

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари